VIS Limunada je 13. maja 2016. godine objavila svoj prvi album pod nazivom “Limunada”. Ovo izdanje privuklo je veliku pažnju javnosti pre svega sa nekoliko autorskih numera (Rame uz rame; Pleši, pleši; Ja znam da znaš; Zbogom ljubavi), koje su upotpunili i video spotovi. Pored autorskih numera album “Limunada” čine i originalni prepevi za neke od klasika ranog rokenrola, bita i soula po kojima je VIS Limunada prepoznatljiva.

Izvedba je snimljena uživo u Studiju 3i u Beogradu za potrebe emisije KRENI autora Uroša Milovanovića. Emisija je emitovana 19. oktobra 2015. godine na radiju Studio B. Ovo nezvanično izdanje VIS Limunada je iskoristila da svojoj publici pruži snimke uz koje može da uživa u toku zimskih dana iščekujući prvi zvanični album.

VIS Limunada se široj javnosti prvi put predstavila kroz numere Ekspres kafa (Café a la italiana) i Perfidija koje su sukcesivno objavili u obliku video spotova na svom Youtube kanalu u toku 2013. godine. Ove numere su privukle veliku pažnju radio stanica i pokrenule talas interesovanja za ovaj jedinstveni vokalno-instrumentalni sastav.  Kroz ove dve numere postavili su pitanje aktuelnosti numera sa sredine dvadesetog veka u današnjem trenutku i pripremili teritoriju za svoje autorske numere koje su inspirisane upravo ovom epohom.