Vokalno instrumentalni sastav (VIS) Limunada je muzički ansambl koji stvara i izvodi savremenu muziku inspirisanu međunarodnom popularnom kulturom pedesetih i šezdesetih godina XX veka. Nastupima oživljava duh ovog uzbudljivog perioda kroz specifičnu prizmu jugoslovenske popularne kulture. VIS Limunada izvodi savremene interperetacije šlagera, festivalskih numera, ranih rok i bit hitova, kao i sopstvene autorske numere. Svojim nastupima donosi atmosferu evropskih festivala i rivijera, koji su ovekovečeni filmovima poput Felinijevog La Dolce Vita (1960) i Ljubav i moda (1961) reditelja Ljubomira Radičevića.

VIS Limunada je šestočlani sastav čiji se aranžmani zasnivaju na bogatom sazvučju dva ženska I dva muška vokala i snažnom gitraskom zvuku, oplemenjenom orguljama, klavirom i živahnim ritmovima raznovrsnih perkusija. Kao nadgradnja ove osnovne konecpcije dolaze deonice na raznovrsnim instrumentima poput havajske i bariton gitare, ukulelea, te gudački i duvački aranžmani. U sudaru melodramatičnih šlagera i uzbudljive rok i bit muzike u bogatim vokalno instrumentalnim aranžmanima VIS Limunada stvara savremenu elegantnu pop muziku snažnog izraza. Na muzičkom repertoaru VIS Limunade nalaze se autorske numere, autorski prepevi i originalne izvedbe numera različitih žanrova na različitim svetskim jezicima (srpsko-hrvatski, italijanski, engleski, španski, nemački i dr).

Umetnička direkcija i vizuelni identitet VIS Limunade inspirisani su vremenom kada su svirali sastavi,   a bendovi tek nastajali, kada su muzičari i publika odevali elegantne haljine i odela, izvodile se numere umesto pesama, a na festivalima i rivijerama širom Evrope i sveta odjekivali su snažni ali nežni zvuci internacionalne zabavne muzike u nastajanju. Širom sveta stvarala se nova popularna kultura ponesena snagom novih tehnoloških dostignuća: tehnikolor filmova, transkontinentalnih radio i televizijskih prenosa, supersoničnih letova i svemirskih programa. Odlikovali su je zvuci koji su u sebi objedinjavali melanholičnu nežnost salonske muzike začinjene elegantnom dekadencijom boemskih zabava. Taj momenat, krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina XX veka obeležen je čudesnim spojem prefinjenosti i razuzdanosti, vrednosti i banalnosti i možda naivne ali poštovanja vredne vere u bolje sutra.
Tu energiju, koja ne gubi na vrednosti čak i u svetlu složenih protivurečnosti koje su usledile, VIS Limunada je prenosi i razvija bez nostalgije ali sa žarom kao svoj komentar na izazove današnjice i kao svoj doprinos savremenoj popularnoj kulturi.